06 49 49 48 50 anniek@anniekvleugel.nl

Het is weer maart, tijd voor het verzamelen van de gegevens voor de belastingdienst. Eind febuari dacht ik enthousiast: ik ga alles nu verzamelen, dan kan mijn boekhouder ermee aan de slag.

Ze had een handige checklist gestuurd, dus die printte ik uit en ik liep één voor één de punten langs:
– jaaropgave ✅
– balans en resultatenrekening ✅
– resultaat uit overige werkzaamheden ✅
– hypotheek overzicht 😱….

Ineens kwamen er beelden langs van mijn enthousiaste opruimactie op zolder en de conclusie die ik daar trok dat ik alle bankafschriften eigenlijk niet meer hoefde te bewaren…  en hoe ik bergen oude boeken en documenten weggooide en vervolgens afschriften van de bank voortaan regelrecht bij het oud papier deed….

Ik deed mijn laptop dicht, dacht ‘oeps, niet handig, hier moet ik morgen maar even naar kijken’. Een hele week zat in mijn achterhoofd: ‘ik moet nog even naar mijn belastingpapieren kijken’. En elke dag deed ik dat niet. En zo ging er nog een halve week voorbij tot ik gisteren dacht ‘de deadline van de boekhouder komt nu wel heel dichtbij’. En mmm…. 🤔 zou ik hier iets aan het vermijden zijn dat niet over de belastingpapieren gaat? Stuit ik hier op een blokkade?

Ik besloot even te kijken wat er nu gebeurde, wat ik waarnam. En jawel… al vrij snel werd me helder: op het moment van realiseren dat ik het hypotheek overzicht niet had, was ik ongemerkt geraakt. Het besef van een ontbrekend hypotheekoverzicht had onbewust het beeld opgeroepen van een boze boekhouder, en ik die het niet wist, alsof het mijn schuld was..  Ik voelde dat het in mijn lichaam aan iets ouds raakte, de pijn van het meisje dat ik ooit was, met een hele boze vader, die wil dat ik stop met huilen. Dit ging niet over de boekhouder. Het gevoel dat in mij geraakt werd ging over een grijs verleden dat allang voorbij is. Na dat even gevoeld te hebben begreep ik weer ten volle dat ik dat pijnlijke gevoel niet meer hoefde te vermijden, omdat het allang gebeurd was 😅. 

Ik appte de boekhouder dat ik iets te enthousiast had opgeruimd, belde de bank voor een nieuw overzicht dat gewoon van internet gedownload kon worden (ik had het dus niet eens weggegooid, maar nooit gekregen). In twintig minuten had ik alle gegevens bij elkaar en kon ik alles naar de boekhouder mailen.

Heb jij last van uitstelgedrag? Weet: het is geen vervelende eigenschap van jou waar je niks aan kunt doen. Het is niet jouw schuld, er wordt gewoon ongemerkt een oud gevoel geraakt.

Neem een besluit en start vandaag met PRI ❤️. Dat brengt je tijd, energie en rust; het bevrijd je van al die dingen die nog in je nek hijgen… 👍🏻😅🙏🏼.

App me gerust als je een vraag hebt. 

Pin It on Pinterest

Heb je een vraag? Stel me die gerust.