06 49 49 48 50 anniek@anniekvleugel.nl

Sinds een paar jaar ben ik aan het mediteren. Niet om ‘los te laten’, maar juist om in contact te komen met mezelf. Dat heeft me al veel gebracht, onder andere hierdoor weet ik dat er meer is tussen hemel en aarde. En zie/voel ik mezelf inmiddels als een spiritueel mens. Of weet ik dat dat zo is, dat is beter gezegd. En dat we dat allemaal zijn, maar het contact daarmee verloren zijn, en dat dát eigenlijk ons drama is. Dat had ik jaren geleden niet gedacht, dat ik dat op deze manier zou zeggen en voelen.

Hoe is dat zo gekomen?

Wat voor mij HET verschil maakt is het kunnen toepassen van PRI (Past Reality Integration). Zonder PRI had ik dit contact met mezelf niet kunnen maken, daar had ik de rust niet voor. Je zou kunnen zeggen dat ik de angst voor voelen ben verloren dankzij PRI. Daarmee is er een wereld voor me opengegaan; mijn binnenwereld. Van daaruit sta ik in contact met alles en iedereen. Ik voel me rijk en dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken.

Opruimen van blokkades

PRI is eigenlijk een methode om de blokkades in jezelf op te ruimen. Die blokkades, die hebben we allemaal. En zolang die er zitten, zijn we afgesloten van onszelf en onze omgeving, komen we niet of onvoldoende in contact met ons volle potentieel. Levenskracht en talent gaan verloren, we verliezen heel veel energie aan het onbewust in stand houden van die blokkades. Die energie is beter besteed aan onze levenskracht en talenten, een rijkdom waarmee we geboren zijn en waarvan het juist de bedoeling is dat we die tot uiting brengen. Daar worden we als mens het meest blij en gelukkig van.Wat doen die blokkades dan met onze energie?

Onze blokkades zorgen ervoor dat onze energie verlaagt. Dat is terug te zien in onze trillingsfrequentie en in ons gevoel over het leven, hoe we daar tegenaan kijken.
Op verschillende plekken kom ik dit interessante overzicht van dr. David R. Hawkins tegen, dit plaatje komt uit het boek van Bernadette von Dreien (Christina, tweeling als licht geboren), waarin je in één oogopslag ziet hoe dit eruit ziet:

Bewustzijnsniveau                        LOC waarde                   Levensopvatting: het leven…

Verlichting                                       700 – 1000                                       … ’is’
Rust, gelukzaligheid                         600                                                … is volmaakt
Vreugde, onvoorwaardelijkheid    540                                                … is volledig
Liefde, verering                                  500                                                … is vriendelijk
Verstandig, wetenschap                 400                                                … is betekenisvol
Acceptatie, productiviteit               350                                                … is harmonisch
Bereidwilligheid, optimisme          310                                                 … is hoopvol
Neutraliteit, vertrouwen                  250                                                … is bevredigend
Moed, instemming, integriteit       200                                                … is maakbaar
Trots, opschepperij                            175                                                 … is veeleisend
Woede, haat                                        150                                                 … is vijandig
Begeren, verlangen                           125                                                 … is teleurstellend
Angst, terugtrekken                          100                                                … is beangstigend
Verdriet, zorgen                                    75                                                … is triest
Apathie, hopeloosheid                       50                                                … is zonder hoop
Schuldgevoel                                        30                                                … is kwaad
Schaamte, vernedering                      20                                                … is ellendig

 

Dr Hawkins heeft hiermee verschillende niveaus in bewustzijn ( Levels Of Conciousness (LOC)’ in kaart gebracht. Zolang onze trillingsfrequentie onder de 200 LOC is, bevinden we ons vanuit PRI bezien in onze overlevingsmechanismen, dan zijn onze blokkades actief. Dan voelen we ons niet fijn en uit verbinding met onszelf en anderen. Vanaf LOC 200 komt hier een omslag in.

Mijn ervaring is dat de toepassing van PRI je helpt om in een ander (= hoger) niveau van bewustzijn te komen. Dan voel je je fijner, het brengt je in contact met jezelf. Dat brengt rust en energie; je trillingsfrequentie gaat omhoog en je stress verlaagt.

Het is gewoon te doen

En het beste nieuws is misschien nog wel: denk niet dat dit niet te doen is voor jou. Of dat jij nu ‘eenmaal zo bent’, dat je een angstig iemand bent, nu eenmaal een kort lontje hebt of zo’n nare jeugd hebt gehad. Misschien tob je al heel lang (dat deed ik ook), heb je al van alles geprobeerd (had ik ook) en ben je van daaruit gaan denken (deed ik ook): dit is kennelijk hoe ik ben. Ik zeg je: dat is niet waar. Wij zijn niet onze emoties, we hebben emoties. En iedereen kan leren voelen, leren onderscheid te maken in wat je pijn is, wat je blokkade is, wat bij het verleden hoort en wat bij het heden. En als je dat geleerd hebt, kun je het verder zelf, je krijgt dus een instrument in handen waar je de rest van je leven zelf mee verder kunt. Dit werk te doen brengt je in een hoger niveau van bewustzijn, brengt je in contact met je volle potentieel. En zeg nou zelf: wie wil dit nou niet?

Pin It on Pinterest

Chat openen
Stel hier je vraag