06 49 49 48 50 anniek@anniekvleugel.nl

 ‘In het leven stappen’

Over mij

 

Er loopt een rode draad door mijn leven: de zoektocht naar diepgang, naar waarheid, naar hoe het zit. En naar mijn eigen kracht. Die voelde ik echt wel in mij, maar hoe kwam het dan dat ik er vaak niet bij kon op cruciale momenten?

Ik werkte twintig jaar als adviseur, leidingggevende, coach en toezichthouder, maar in alle omstandigheden kwam ik dezelfde dingen tegen.  

Ik zag mezelf van alles doen, maar als ik er dan voor stond, werd ik bang en kwam niet altijd uit mijn handen wat ik voor ogen had. Knikkende knieën, zweten, stotteren en het liefst willen verdwijnen. En hoe kon het toch dat ik in mijn studententijd het contact met mezelf bijna helemaal kwijt was??

Ik dacht dat ik het begreep, wat ik had te leren in het leven: aan het begin van je leven ben je vooral bang of denk je nog dat je het allemaal niet kunt. Ik dacht ‘ik moet gewoon goed mijn best doen, studeren, een baan vinden, hard werken, dan kom ik er wel’. Maar ik bleef een onrust voelen. Daarna dacht ik ‘nee, ik moet gewoon wat meer van me afbijten’! Maar dat was het ook niet. Tot ik dacht: ‘Ah! ik moet me gewoon niet zo druk maken!’ Niets bleek minder waar.

Toen ik  ‘De herontdekking van het ware zelf’ van Ingeborg Bosch las, viel alles op zijn plek. Dat wat ik dacht dat ik moest leren in het leven was in feite de groei van mijn afweersysteem, mijn blokkades. De weg naar mezelf was de andere kant op, juist via de onrust, via de (onbewuste) pijn uit mijn verleden. Dus niet eruit, maar erin. Om dan te beseffen dat dat al voorbij is, dat het nooit meer zo zal zijn als toen. Toen ik dat eenmaal begreep en had geleerd had hoe ik dat kon doen, toen pas kon ik ervaren hoe onbelast het nu vaak is. En de rust vinden die ik al die tijd gezocht had.

Ik ben zelf in therapie gegaan en ben daarna de opleiding tot PRI therapeut gaan doen.

PRI is voor mij een manier van leven geworden. Dat hoeft het voor jou natuurlijk niet te zijn, maar dat kan wel als je dat wilt. Ik kan je de instrumenten leren toepassen, daar kun jij vervolgens een levenlang plezier van hebben. En als je het alleen wilt gebruiken voor het probleem waar je nu tegenaan loopt, is dat ook goed natuurlijk.

Het heeft mij rust, een contact met mijzelf en mijn lichaam, spiritualiteit en zelfvertrouwen gegeven. En een bron van inspiratie, ik groei nog elke dag.

 

Over in het leven stappen:

Meer weten?

Neem gerust contact op!

Ik wil graag meer weten

10 + 6 =

{

Ik werd opnieuw geboren toen mijn ziel en mijn lichaam elkaar liefkregen en een huwelijk aangingen. 

Khalil Gibran

Pin It on Pinterest

Heb je een vraag? Stel me die gerust.