06 49 49 48 50 anniek@anniekvleugel.nl

                                  Het was niet onze schuld…

Somberheid en onzekerheid

We hebben allemaal weleens last van schuldgevoelens, onzekerheid of somberheid. Maar als dat je leven bepaalt, dan wordt het leven heel zwaar. Het gaat voelen alsof je door een moeras waadt. Je weet misschien wel wat je anders zou willen doen, maar je doet of durft het niet vanuit onzekerheid, daar voel je je weer slecht over en zo blijft dat gevoel in stand of wordt het alleen maar erger. Echt een cirkel. Energievretend en weinig opbeurend. Je ziet het misschien gebeuren, maar ziet geen uitweg.

Weet: het ligt niet aan jou. En je bent zeker niet gek. Deze gevoelens hebben te maken met hoe er ooit naar ons is gekeken, door degenen van wie wij afhankelijk waren toen we klein waren. En dat is ook niet hun schuld, zij hebben waarschijnlijk hetzelfde meegemaakt.

Er is een uitweg uit deze nare cyclus. Ik kan je laten zien waar die is en je leren hem zelf te vinden, zodat je het voortaan zelf kunt.

Waardoor ook jij lichtheid in je leven kunt  ervaren. Hoe fijn zou dat zijn?

{

De herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg  Elke ochtend weer nieuw bezoek. 

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast. 

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij. Zelfs als er een hele menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad klein slaat. 

Behandel dan toch elke gast met eerbied. Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase… 

De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns en vraag ze om erbij te komen zitten. 

Wees blij met iedereen die langskomt, de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd om jou als raadgever te dienen. 

Jalal Ad-Din Rumi

Meer weten?

Neem gerust contact op.

Ik wil graag meer weten

13 + 12 =

Pin It on Pinterest

Chat openen
Stel hier je vraag